Toggle Menu
  1. Home/
  2. Uncategorized/

7 locuri extraterestre, dar totuși pe pământ

Clar, 7 minuni ale lumii vor atrage tot timpul privirile, iar turiștii se vor năpusti cât mai repede spre ele. Dar iată acum 7 minuni ale lumii în care trăim, chiar dacă par mai degrabă extraterestre decât pământene.

 

1. Shanay-Timpishka

loading...

Undevă în adâncurile pădurilor Amazoniene există un râu care pur și simplu fierbe. Apele sunt atât de fierbinți încât nimic viu care intră în aceste ape va mai ieși viu. Temperatura medie este de peste 91 grade Celsius, iar nimeni nu știe exact de ce.

2. Peștera Movile

În România există o peșteră, în apropiere de Mangalia, care pur și simplu sfidează legile de pe pământ. Această peșteră a rămas sigilată de aer și lumină timp de 5.5 milioane de ani și aici s-a putut forma o atmosferă proprie bazată pe sulf. Aerul toxic conține cantități extreme de dioxid de carbon.

3. Izvorul care pietrifică

Parcă Medusa era creatura mitică ce putea transforma totul în piatră. Dar în Anglia există un izvor cu o apă ce conține foarte multe minerale. Acestea pot transforma totul în piatră în câteva luni, asemenea modului cum sunt formate stalactitele din peșteri.

loading...

4. Lacul care te omoară

Lacul Karachay din vestul Rusiei a fost folosit de sovietici ca groapă de gunoi pentru substanțe radioactive și deșeuri nucleare. Astfel, orice vietate care apare aici va muri în mai puțin de o oră.

5. Copacul dublu din Casorzo

Cireșul care crește în vârful unui dud este o adevărată priveliște ireală. De pe altă planetă sau din carțile cu vrăjitori și magie, acest fenomen nu este neapărat unic. Este doar un caz de parazitism. Ce este ciudat este faptul că în acest caz, parazitul a ajuns sa crească foarte mult.

6. Locul unde fulgeră în continuu

Lacul Maracaibo din Venezuela este o prezență ce merită ținută minte. Mai ales pentru prezența din Cartea Recordurilor pentru cea mai mare concentrație de fulgere din lume. O adevărată simfonie de seară ce durează 10 ore după ora 19. Zilnic.

7. Lacul albastru

Barajul de pe râul Tokachi, insula Hokkaido, Japonia este o atracție turistică de ani buni. Acest baraj are o culoare de albastru electrizant, dar care privit din unghiuri diferite pare să își schimbe culoarea.

vlad

Loading...